ESPAIS

L’edició XXIX’5 del Festival Blues de Cerdanyola ens permetrà gaudir d’alguns dels espais patrimonials més destacats i, alhora, més desconeguts de la nostra vila. Es tracta de jardins i espais oberts, públics i privats, alguns tancats durant anys.

La Masia de Can Serraparera és una de les més importants de Cerdanyola. De fet, a partir de l’any 1828, va ser l’origen del primer agrupament urbà, quan es van construir en els seus terrenys les primeres cases de l’actual carrer de Sant Ramon i del que esdevindria el Barri de Dalt.

[ + info . . . ]

La Masia de Can Cordelles dóna nom al barri “ciutat jardí” noucentista, al parc i al passeig. L’actual edifici de Can Cordelles data de la reforma de 1864 que va convertir una típica construcció rural en una de les masies neoclàssiques més excepcionals de Catalunya.

[+ info . . .]

Ca n’Ortadó o Masia Rosa és una de les torres d’estiueig més ben conservades que resten a la localitat. Cap al 1929 Rosa Maymó i Antoni Ortadó construeixen la seva residència d’estiueig sobre unes cases que ocupaven el solar.

[+ info . . .]

A l’actual biblioteca, a la banda del Riu Sec, es conserva la pista del Cerdanyola Club d’Hoquei. L’espai delimitat entre el riu, el carrer de Sant Anna i l’avinguda Catalunya ha patit diverses transformacions i ha anat acollint al llarg del segle XX diversos equipaments vinculats a la cultura i l’esport, des del Gran Casino a la BCC, passant pel Club d’Hoquei i el Casal de l’Esport ALTIS o la sala d’Exposicions Enric Granados.

[+ Info . . .]