CONCERTS

Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Mostra de l’autor del cartell de la 29,5 edició del Festival Internacional Blues de Cerdanyola. Dani Torrent és un destacat il·lustrador guanyador del premi Junceda i d’altres certàmens internacionals. L’artista mostrarà els esbossos, el procés de treball i l’original del cartell.

A l’hora de plantejar-me el cartell del festival de blues tenia clar que el protagonista seria el músic, i des de bon principi vaig decidir que seria el contrabaixista per diverses raons. La primera és que representa com cap altre músic la fusió que es crea entre l’intèrpret i el seu instrument. Potser pel fet de tenir un volum similar es crea entre tots dos una relació més que d’amor, de complicitat i d’íntima amistat. En la meva il·lustració tots dos es fusionen, la silueta a l’esquerra és humana i a la dreta del contrabaix, de l’home en veiem un sol peu, l’altre és substituït pel peu de l’instrument.

Per altra banda el contrabaix és un instrument que no brilla dins el conjunt, poques vegades fa solos i rarament els seus intèrprets assoleixen el reconeixement dels vocalistes, pianistes o saxofonistes, però que sense ell la peça cau a trossos, doncs és qui posa la gravetat i marca el ritme.
A nivell formal he intentat reproduir l’estil del blues amb mitjans visuals. A través d’un traç espontani, impossible de repetir dues vegades igual, remetia al caràcter improvisat d’aquest estil, el blau poc saturat i fosc del fons a part de fer referència al nom mateix de blues, crea una atmosfera introspectiva i densa que contrasta amb les notes dissonants i àcides dels roses i grocs. L’estil deliberadament senzill i gràfic correspondria a la immediatesa del blues.

Dani Torrent, Barcelona, 1974. Pintor, escriptor i il·lustrador, especialitzat en literatura juvenil i publicitat, ha estat publicat a Espanya, França, Bèlgica, Itàlia, Mèxic, Estònia, Estats Units, Corea i Xina, i ha format part de la selecció de les mostres CKBooks de Seul o Le immagini della fantasia de Sàrmede. Entre d’altres ha guanyat el premi a Joves artistes de la Fundació Fita de Girona, el segon premi del festival internacional de dibuix de Zabrze (Polònia), el Manuel António da Mota (Portugal) o El Junceda a millor il·lustració per adults.
Com a artista plàstic ha exposat a l’estat Espanyol, França, Itàlia, Hongria, Polònia, Mèxic o Nova York entre d’altres llocs. Compagina la seva tasca creativa amb la docència de la pintura i la il·lustració que simultanieja entre Espanya i Itàlia.

Arc del Museu d’Art de Cerdanyola
02 OCT. – 22 NOV
De dimarts a dissabte de 17 a 20h
Diumenges i festius d’11 a 14 h

Web www.danitorrent.com
Instagram @daniel_torrent
Facebook Daniel Torrent.

Go to Top