CONCERTS

Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Reserva d'entrades

Molts anys i alguns canvis de formació s’han succeït des de que sis músics a mig camí entre Vigo i Nigrán (Pontevedra) es van ajuntar en un soterrani cap al juliol del 2004 per tocar un grapat de cançons inspirades pel so del Rock&Roll americà i britànic de principis dels 70. Actualment la banda la formen Jorge Mizer i Guillermo Gagliardi a les guitarres, Jann Zerega al baix Fender, Xabier Vieitez a les tecles, Mauro Comesaña a la bateria i Toño López a la veu principal.

Després de gravar algunes demos que els van portar als podis de nombrosos concursos. El 2012 viatgen fins els estudis Guitartown de Hendrik Röver (los Deltonos) per gravar, en només deu dies i a la manera antiga, el seu primer àlbum: Wood Mama, un viatge d’onze pistes pels camins de la música americana d’arrel, amb un sol reverberant i càlid.

En un gir inesperat, el 2014 la banda aconsegueix derivar el mur del “difícil segon àlbum” amb un doble LP que titulen Black Cotton Limited. Amb aquest nou disc, The Soul Jacket despleguen un ampli imaginari de Rhythm&Blues enganxós, amb llargs passatges instrumentals, complexes harmonies vocals i fins i tot tonades de taberna marinera per cantar a ple pulmó. Després de dos anys de gira exhaustiva per Espanya i alguna incursió a l’estranger, la banda es pren un descans per gravar una altra peça de música artesanal, l’EP de quatre temes Soul BBQ1 (2016). L’any següent la banda viatge de nou a Guitartown Recording Studios per gravar el seu tercer àlbum: Untitled/Volumen III (2017).

Plastic Jail (autoeditat el 2018) és el darrer àlbum de la banda gallega. Amb aquesta nova gravació, una vegada més a la manera tradicional, The Soul Jacket arriba a la maduresa, però sorprenentment ho fa reinventant de manera revolucionària aquella fórmula inimitable de Rhythm&Blues, Rock&Roll i Southern Soul amb el que ja van sorprendre a crítica i públic en el seu aclamat debut de 2011.

Go to Top